»Več kot polovico opraševanja v kmetijstvu opravijo divji opraševalci, tako da so ključni za zanesljivo pridelavo hrane.«
»Brez čebel ne bo opraševanja, brez tega ne bo pridelka in tako ne bo niti zdrave hrane.«
»Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani.«
»Kmetijstvo ne more imeti le okoljske funkcije, njegova glavna funkcija je pridelava hrane.«
»Se moramo zavedati, da so vrtički oziroma pridelava hrane v mestih zelo kompleksen izziv, na katerega je treba gledati z več vidikov.«
»Tudi divje opraševalce je prizadelo slabo vreme, lahko rečemo, da še bolj. To pa zato, ker današnji čebelarji svoje čebele krmijo, divjih opraševalcev pa ne morejo.«
»V zadnjem desetletju smo malo zapostavili čebele in divje opraševalce, zato bo treba storiti korak naprej.«
»Ali lahko z ekološko pridelavo pridelamo dovolj hrane, ki bo cenovno dostopna potrošnikom, pridelovalcu pa omogočila pravično plačilo znotraj agroživilske industrije?«
»Poudariti je treba, da so negativne spremembe v okolju za divje opraševalce še usodnejše kot za medonosne čebele.«
»Gre za pridelavo rastlin v notranjih prostorih, kjer se nadzorujejo vse notranje razmere, celotna mikroklima in se ustvarijo idealni pogoji za različne vrste rastlin.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju